Visa

Met een Nederlands paspoort heb je GEEN visa nodig mits je korter dan 30 dagen verblijft. Als je langer blijf heb je wel een visa nodig dit kan tegenwoordig online. Meer infomatie kun je vinden op de officiele website van de Thaise ambasade.

good to know: Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op je terugrijs datum

Website Thaise Ambassade

Vaccinaties

Hepatitis A worden geadviseerd, BMR en DTP als je die nog niet hebt. Op dit moment zijn er geen inreisbeperkingen met betrekking tot COVID-19 vaccinaties.
GGD adviseerd een adviesgesprek 4-6 weken voor je op vakantie gaat.

Malaria komt nauwlijks meer voor in Thailand. Maar in sommige oerwouden en aan de grens met cambodia kan het nog voorkomen. dus als je gaat hiken in de rimboe, houd er rekening mee 

www.ggd.nl

Geld wisselen

Op het vliegveld krijgt een goede exchange rate op de onderste verdieping vlak bij de metro. Door Bangkok versprijd zijn nog meer wisselkantoren te vinden. Je hebt een paspoort nodig om geld om te wisselen.

Op de meeste plekken kan je met je mastercard of met visa cash uit bankautomaten halen. Je moet waarschijnlijk wel een kleine fee betalen voor je buitenlandse kaart. 

Je kan ook kiezen voor een internationale prepaid credit card van bijv wise.com. dan ben je verzekerd van een goede exchange rate.

Internet/simkaart

Mocht je internet op je mobiel willen hebben is een thaise provider een goed idee! ze zijn niet duur en leveren stabiel internet.
Wij gaan altijd voor de provider AIS, maar de keuze is aan jou!
Er zijn speciale abbonementen voor toeristen, deze zijn over het algemeen iets duurder, maar nog steeds een goede optie!
Persoonlijk nemen wij altijd een prepaid sim, vervolgens kopen we pakketten van de provider zelf:
pakketten AIS:

pakketten AIS